Hurda Teşviği Sürekli Hale Getiriliyor

23.09.2019 2 Dakika Okuma Süresi

OYDER-Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği tarafından 40. Bölge Toplantısı kapsamında düzenlenen OYDER Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nda otomotiv sektöründekiler, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a  taleplerini sundu .

Toplantıda sektörün taleplerini ve beklentilerini dinleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hurda Teşvik Yasası’nın yapılan taleplerde sektörün haklı olduğunu düşündüğünü ifade etti, OYDER‘in gündeme getirdiği hurda teşviki yasasının sürekli hale getirilerek devam etmesi ile ilgili tekliflerini değerlendireceklerini belirtti. Göreve geldikleri günden beri sektör temsilcileri ile buluşmaya çok önem verdiklerini ifade eden Pekcan, ihracatın düşmesinde dünya konjonktürünün ve ticaret savaşlarının da negatif etkisine değindi. Bakan Pekcan, İngiltere’nin Brexit dolayısıyla AB’den ayrılmasının otomotiv ihracatına olumsuz etkisini en aza indirmek için bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu Genişletilmiş İstişare Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Geleceğe ümitle bakarken bugün yaşanan sıkıntıları da görmezden gelemiyoruz.Otomotiv sektörü geçen yıla göre %46 oranında daralmış durumda. 2015-2016 ve 2017 yıllarında yaklaşık 1 milyon adet satış seviyelerine olan sektör, 2018 yılında 620 bin ve 2019 yılında ise 400 bin seviyelerine gerilemiş durumdadır.

Bugün bu büyük ülkenin, yılda sadece 400 bin adet satış ile mevcut yapıların yaşaması da mümkün olamayacaktır. Nitekim geçtiğimiz bir yıl içinde 725 adet tüzel kişilik ile temsil edilen OYDER, bugün 675 adet tüzel kişiliğe gerilemiş durumdadır” dedi.

Blog

Yorumlar

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.