Toyota ve Suzuki'den İş Birliği

30.08.2019 2 Dakika Okuma Süresi

 Şirketler arasında, otonom sürüş alanı da dahil  yeni alanlarda geliştirmelerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Şirketler arasında uzun vadeli bir ortaklık geliştirmek ve teşvik etmek için şirketler, ittifakla beraber birbirlerinin hisselerini almayı planlıyorlar. 

Anlaşma kapsamında Toyota, Suzuki'den hazine hisseleri hariç 24.000.000 hisse senedi almayı planlıyor. Toyota, bu işbirliği ile Suzuki’nin toplam hisse senedinin %4,94'ü için toplam 96 milyar Japon Yeni (910 milyon Dolar) ücret ödeyecek. Aynı şekilde Suzuki, Toyota'nın 48 milyar Japon Yeni’ne (455 milyon dolar) eşdeğer hissesini almayı planlıyor.
 
12 Ekim 2016'da görüşmelere başlayan iki şirket, bu yıl 20 Mart’ta, Toyota’nın elektrifikasyon teknolojilerindeki gücünü ve Suzuki’nin gücünü birleştirerek, ortak ürün kullanımının yanı sıra, ortak ürün geliştirme ve üretimde işbirliğini sürdürmek için çalışmalara başlayacaklarını açıklamışlardı.
 
Otomotiv sektörü sadece çevresel düzenlemeler sebebiyle değil, aynı zamanda çeşitlendirilmiş mobilite çözümlerinden gelen yeni gelişmelerle birlikte örneği görülmemiş bir dönüm noktası yaşıyor. İki şirket, her alandaki teknolojileri ve ürünleri ile mevcut işletme temellerini güçlendirmekle beraber, rakip olmaya da devam edecekler. Ayrıca, yeni alanlarda ortak ilişkiler kurarak ve bu ilişkileri geliştirerek sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.
Özellikle, bu geçiş döneminde birlikte zorlukların üstesinden gelmek için, iki şirket, otonom sürüş dahil olmak üzere yeni alanlarda işbirliğini ilerletmek için uzun vadeli bir ortaklık kurmayı planlıyor.
 
Karışıklı hisse devralmaları, şirketler yabancı rekabet kurumlarından onay aldıktan sonra başlayacak.

Blog

Yorumlar

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.