Volvo'nun İlk Tam Elektrikli Otomobili XC40 SUV

25.09.2019 3 Dakika Okuma Süresi

Ekim ayında, tamamen elektrikli Volvo XC40 SUV’un piyasaya sürülmesiyle, Volvo Cars sadece ilk tam elektrikli otomobilini tanıtmakla beraber; içten yanmalı bir motor olmamasının getirdiği  zorluklara rağmen, yoldaki en güvenli otomobillerden biri olacak

Volvo mühendisleri, orijinal XC40’ın güvenlik standartlarını oluştururken, Volvo Cars’ın yüksek güvenlik standartlarını karşılamak, yolcuların herhangi bir Volvo’da olduğu gibi her zaman güvende olmasını sağlamak ve aynı zamanda bir motor olmamasının yokluğunda, ön yapıyı tamamen yeniden tasarladılar ve güçlendirdiler.

Volvo , yolcuların güvenliği ve pilin bir kazavdurumunda zarar görmemesi için XC40’ta hem yolcular hem de piller için yeni bir güvenlik yapısı geliştirdi. Pil, güçlendirilmiş bir alüminyum çerçeveden oluşan, otomobilin gövde yapısının ortasına yerleştirilmiş ve pilin çevresinde gömülü bir güvenlik kafesi ile korunuyor.

Pilin otomobilin tabanına yerleştirilmesi, otomobilin ağırlık merkezini aşağıya çekiyor ve böylelikle devrilme durumuna karşı otomobile avantaj ve  ekstra yol tutuşu sağlıyor sağlıyor.

Bu arada, otomobilin gövde yapısı sadece ön kısımda değil, arkada da güçlendirildi. Burada, çarpışma kuvvetlerinin kabinden uzağa doğru dağılmasını sağlamak ve otomobildeki insanlar üzerine binebilecek yükü hafifletmek için elektrikli motor sistemi gövde yapısına entegre edildi.

Elektrikli XC 40, aktif güvenlik sistemleri açısından da yeni teknolojiye sahip. XC40, yazılımını Volvo Cars ve Veoneer’in ortak girişimi olan Zenuity’nin geliştirdiği, Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) sensör platformuna sahip ilk Volvo modeli.

Yeni ADAS platformu, bir dizi radar, kamera ve ultrasonik sensörden oluşan modern, ölçeklenebilir bir aktif güvenlik sistemi. ADAS, ölçeklendirilebilir doğası nedeniyle kolayca geliştirilebiliyor ve gelecekteki otonom sürüş teknolojisi için temel oluşturuyor.

Volvo Cars, 16 Ekim’deki lansmanından önce, gelecek haftalarda tam elektrikli XC40 hakkında daha fazla açıklamda bulunacak 

Blog

Yorumlar

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun.